SPA
LT | EN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HORECA straipsniai
2010-05-08
Maisto gaminimą didieji virtuvės meistrai vadina menu, bet ateinantį rugsėjį šis užsiėmimas oficialiai taps mokslu. Rugsėjį geriausiu pasaulio šefu vadinamas katalonas Ferranas Adria Harvardo universitete JAV pradės dėstyti visiškai naują discipliną – kulinarijos fiziką.

2010-05-02
Trumai ir šampanas pietums tapo šiek tiek per brangūs? „Michelin“ žvaigždėmis nusagstyti Paryžiaus restoranai vargina savo formalumu? Pasaulio gastronomijos sostine vadinamame mieste smalsus skonio turistas tikrai atras įdomių, ne mažiau gardžių, bet mažiau kainuojančių alternatyvų įgrisusioms Paryžiaus kulinarinėms klišėms.

2010-04-19
Kalbant apie restoranų virtuves dažnai išgirsi sakant „skonio reikalas“. Nepaisant to „skonio reikalo“, pasaulyje egzistuoja toks amatas kaip restoranų ir maisto kritikai.

2010-02-20
Aviena ir ėriena dėl savo specifinio skonio ir kvapo visada buvo ir yra vertinama gurmanų. Šios rūšies mėsos patiekalų galima paragauti ir dažname mūsų restorane. Dar smagiau – patiems namuose pasigaminti patiekalą iš avienos ar ėrienos, juolab ne vienas virtuvės meistras VŽ „Savaitgaliui“ yra patarę, ką ir kaip iš jos gaminti namuose.

2010-02-19

2010-02-18
Siekdamos išsaugoti Lietuvos aludarystės tradicijas ir skatinti visuomenę pažvelgti į alų, kaip į unikalų kultūrinį paveldą, šalies alaus bendrovės ir salyklininkai susitelkė į LIETUVOS ALUDARIŲ GILDIJĄ. Aludarystės amatas Lietuvoje žinomas nuo senų laikų. Jau XI a. Lietuvoje verdamas alus buvo neatsiejama svarbiausių kalendorinių švenčių, darbymečių, ir susibūrimų dalis, tačiau labiausiai jis išpopuliarėjo XVI a.

2010-02-17
Virtuvės meistro Gordono Ramsay laimėjimų sąraše – 11 prestižinių „Michelin“ restoranų gido žvaigždučių, keliasdešimt po skirtingus žemynus išmėtytų restoranų, daugiau nei 20 receptų knygų, keletas kulinarinių šou abipus Atlanto ir prekės ženklu tapęs vardas – jis pelnytai vadinamas Didžiosios Britanijos virtuvės pasididžiavimu.

2010-02-17
Su Maurice'u Richardu Hennessy, konjako „Hennessy“ prekių ženklo ambasadoriumi, susitikome Vilniaus viešbutyje „Stikliai“. Nuo XVIII a. konjaką gaminančios šeimos atstovas mielai pasakoja apie konjako gamybą, pabrėžia gėrimo kokybės svarbą ir savo šeimos išskirtinumą kitų konjako gamintojų atžvilgiu.

2010-02-10
SPA verslo pradžia dažnai atrodo bauginanti. Ypač tiems verslininkams, kurie yra šios srities naujokai. Dažniausiai klientai konsultacijų metu pateikia tokius klausimus: „Nuo ko turėčiau pradėti?", „Koks turėtų būti SPA salonas?"

2010-02-07
Sakoma, jog šviežių ir šaldytų žuvų skoniai skiriasi kaip diena ir naktis, o paragavus pirmųjų, kitokių daugiau ir nesinori. Skonis skoniu, bet neretai pasirinkimas priklauso ir nuo pasiūlos – ne visur šviežių žuvų pas mus nusipirksi, ir nuo lėšų – dauguma šviežių produktų brangesni.

2010-01-30
Įvairių rūšių sūriai, ko gero, yra vienas populiariausių pasaulyje užkandžių ir dažniausiai šeimininkes gelbstinčių produktų, ypač užgriuvus netikėtiems svečiams. Su sūriu akimirksniu paruoši gausybę patiekalų – pradedant paprastais skrebučiais, baigiant fondiu pramoga šaltą žiemos vakarą.

2010-01-30
Ispanijos Riocha (Rioja), pirmasis ir iki šiol vienintelis šalies vyno regionas, turintis aukščiausią – DOCa statusą – dar ne taip seniai vadintas žinomiausiu pasaulyje ispaniško vyno gamybos regionu. Laikai keičiasi, ir Riochos gamintojai, norėdami išlikti lyderiais, turi dėti vis daugiau pastangų, mat ant kulnų su savo puikiais moderniais vynais jiems lipa Riberos del Duero, Ruedos ar mažutės Priorato srities vyndariai.

2009-10-30
 Po 9 metų pertraukos spalio 23-25 d. Klaipėdoje įvyko paroda „BALTIJOS MAISTAS‘2009“. Parodoje dalyvavo daugiau kaip 70 įmonių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Renginys susilaukė didelio lankytojų susidomėjimo ir per tris parodos dienas jų apsilankė daugiau kaip 9 tūkst., iš kurių daugiausiai buvo galutiniai vartotojai.

2009-10-26
2009 m. spalio mėn. 23-25 d. Klaipėdoje vyks maisto, gėrimų ir technologijų paroda „Baltijos maistas‘2009“.

2009-10-12
Įsivaizduokite – virtuvės meistras ant stalo padeda pilką, jūros nugludintą karštą akmenį. Ant jo – Norvegijos omaras (kitaip vadinama Dublino įlankos krevetė).

1 2 3 4 5 6 7
 
Vartotojų sritis
Renginių ir parodų kalendorius
<< Lapkritis 2017 >>
PATKPnŠS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Paieška
  kontaktai   |   reklama   |   taisyklės   Interneto svetainių kūrimas: ITGroup.lt