SPA
LT | EN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gėrimai
2015-08-22
Istorijų, kaip pomėgis tapo sėkmingu verslu, yra ne viena. Gintaras Sinkus, darantis vaisių ir uogų vyną Juodalaukių kaime, Zarasų pašonėje, sako, kad mėgstamas jo užsiėmimas į verslą dar neišaugo, tačiau vynai kelią į platesnį pasaulį jau prasimušė.

2015-08-21
Bordo universitetas – labai rimta, aukščiausio lygio akademinę bendruomenę subūrusi aukštojo mokslo įstaiga, tačiau kartais joje gali pasijusti lyg būtum atsidūręs nedidelėje šeimai priklausančioje vyno darykloje. Mat universiteto koridoriuose, laboratorijose ar net auditorijose tvyro vyno kvapas, patalpose prikrauta vyno dėžių, o aplink šio alkoholinio gėrimo butelius zuja žmonės baltais chalatais.

2011-05-10
Arbatos pardavėjai kiekvieną pavasarį skuba pristatyti įvairios pirmojo skynimo Dardžilingo arbatos ir varžosi dėl geriausių sodų derliaus. Deja, nustebinti pirkėjų operatyvumu šiemet jiems nesisekė.

2011-01-24

2011-01-16
Klausimą „Kokia kava yra...

2010-07-18
Adomo ir Ievos nuotykis su obuoliu įrodė, kad žmogui visada labiausiai norisi to, kas griežčiausiai uždrausta. Kokteilių istorija tik patvirtina šį faktą: kokteilių, kurio atsiradimą nuo pat XX a. savinasi amerikiečiai, klestėjimo era prasidėjo būtent JAV, prohibicijos, arba sausojo įstatymo, laikotarpiu (1920–1933), dar vadinamu „kokteilių amžiumi“.

2010-02-18
Siekdamos išsaugoti Lietuvos aludarystės tradicijas ir skatinti visuomenę pažvelgti į alų, kaip į unikalų kultūrinį paveldą, šalies alaus bendrovės ir salyklininkai susitelkė į LIETUVOS ALUDARIŲ GILDIJĄ. Aludarystės amatas Lietuvoje žinomas nuo senų laikų. Jau XI a. Lietuvoje verdamas alus buvo neatsiejama svarbiausių kalendorinių švenčių, darbymečių, ir susibūrimų dalis, tačiau labiausiai jis išpopuliarėjo XVI a.

2010-02-17
Su Maurice'u Richardu Hennessy, konjako „Hennessy“ prekių ženklo ambasadoriumi, susitikome Vilniaus viešbutyje „Stikliai“. Nuo XVIII a. konjaką gaminančios šeimos atstovas mielai pasakoja apie konjako gamybą, pabrėžia gėrimo kokybės svarbą ir savo šeimos išskirtinumą kitų konjako gamintojų atžvilgiu.

2010-01-30
Ispanijos Riocha (Rioja), pirmasis ir iki šiol vienintelis šalies vyno regionas, turintis aukščiausią – DOCa statusą – dar ne taip seniai vadintas žinomiausiu pasaulyje ispaniško vyno gamybos regionu. Laikai keičiasi, ir Riochos gamintojai, norėdami išlikti lyderiais, turi dėti vis daugiau pastangų, mat ant kulnų su savo puikiais moderniais vynais jiems lipa Riberos del Duero, Ruedos ar mažutės Priorato srities vyndariai.

2009-07-21
Karštu vasaros laiku or...

2009-07-17
Kokių kokteilių rūšių tik nėra dabartiniame mūsų pasaulyje. Matyt, tai jau nieko nebestebina, atėjus į išties gerą barą. Tačiau iš visų kokteilių rūšių galima išskirti vieną ypatingą rūšį, kuri ryškiai skiriasi nuo kitų gėrimų savo stebuklinguoju poveikiu žmogaus organizmui.

2009-07-14
Karčiosios trauktinės žymiai skiriasi nuo panašių alkoholinių gėrimų. Skirtingai nuo atsipalaidavimui ir linksmybės sukurtų alkoholinių gėrimų, trauktinė anksčiau buvo gaminama išskirtinai medicininiais tikslais. Be abejo, gydytojai ir vaistininkai šį gėrimą su įvairiomis žolelėmis naudojo pacientų gydymui, o spiritas buvo naudojamas tik kaip konservantas.

2009-07-10
Ginčai, kas visgi išrado viskį, tarp airių ir škotų nerimsta iki šiol. Airiai teigia, kad jie šį gėrimą išrado jau VI amžiuje. Ir iš tiesų – pati seniausia vyno darykla yra Airijoje. Ji pastatyta 1608 metais. Tuo metu Škotijoje viskis gaminamas taip pat jau šimtus metų. Įmanomas variantas, kad viskis gimė iš paprasčiausio būtinumo kažkaip panaudoti miežių derlių, kuriam grėsdavo puvimas nuo drėgmės.

2009-07-08
Džinas yra žinomas jau šimtus metų. Džino išradėjas – XVI amžiaus olandų mokslininkas, daktaras Franciscus Sylvius, Leideno universiteto medicinos profesorius. Jis gydymo tikslais distiliavo kadagio uogas kartu su spiritu. Gėrimas buvo pardavinėjimas vaistinėse kaip vaistas. Jis buvo taikomas gydant inkstų ligas. Taip gimė vienas unikaliausių gėrimų. Kartais sakoma, kad džinas yra pats moteriškiausias iš visų vyriškų gėrimų.

2009-07-01
Ten, kur žmonės renkasi kartu praleisti laiką, pailsėti, pabendrauti ir pasidžiaugti gyvenimu, visada reikės įvairiausių rūšių kokteilių, kurie pakels ir praskaidrins nuotaiką. Šių gėrimų populiarumas vis auga, o receptai tampa vis originalesniais. Todėl kviečiame geriau susipažinti su kokteilių klasifikacija.

1 2
 
Vartotojų sritis
Renginių ir parodų kalendorius
<< Rugsėjis 2017 >>
PATKPnŠS
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Paieška
  kontaktai   |   reklama   |   taisyklės   Interneto svetainių kūrimas: ITGroup.lt