SPA
LT | EN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HORECA naujienos
2011-08-24

Dabar, kai užderėjo daugelis rudeninių vaisių ir daržovių, pats tinkamiausias metas kaupti vitaminus, mineralines bei kitas naudingąsias medžiagas šaltajam sezonui. Ekologiškų ir natūralių prekių krautuvėlėse Biosaloje rasite itin didelį šviežių daržovių – bulvių, morkų, moliūgų, patisonų, kopūstų, burokėlių, paprikų ir kitų – pasirinkimą. Krautuvėles taip pat jau pasiekė ekologiškas medus, netrukus pasirodys šiųmečio derliaus uogienės, tyrės, rauginti kopūstai, marinuoti burokėliai ir dar daugelis kitų produktų.

 „Nuolat plečiame asortimentą ir stengiamės pasiūlyti kuo daugiau aukščiausios kokybės lietuviškų gaminių,“ –  sako Andrius Samaitis, prekybos tinklo Biosaloje, apimančio parduotuves PC „Europa“, Šiaurės miestelyje ir Senamiestyje Vilniuje, įkūrėjas.

Biosaloje itin atidžiai ir kruopščiai renkasi savo tiekėjus: vyksta pas ūkininkus bei perdirbėjus, ragauja jų produkciją, domisi, kaip ji auginama ar gaminama. Daugelis tiekėjų turi ekologinius sertifikatus.

Šiuo metu įmonė bendradarbiauja su maždaug 80 patikimų ūkininkų ir perdirbėjų, iš kurių pusė siūlo lietuviškus gaminius.

„Siekdami patenkinti net išrankiausius gurmanus, iš užsienio partnerių atsivežame mūsų šalyje neauginamų ar negaminamų produktų – įvairių šiltųjų kraštų vaisių, alyvuogių bei kokoso aliejų, ryžių, pusgaminių ir kitų,“ – vardina p. Samaitis.

 Svarbiausia kokybė

Vienas iš pagrindinių Biosaloje tiekėjų – ūkininkas Edvardas Gelažius iš Kerų kaimo (Šakių rajonas) augina maždaug 300 vištų ir putpelių, kurių kiaušinius pirkėjai graibstyte graibsto. Jie taip pat nekantriai laukia šviežių ūkininko daržovių – pomidorų, agurkų, paprikų, salotų, moliūgų ir kitų. Visos jos užaugintos su rūpesčiu ir meile, galvojant apie pirkėją, kaip apie šeimos narį.

 „Svarbiausia ne kiekis, o kokybė. Žinau, kad mano produkciją valgo maži vaikai, alergiški žmonės ir negaliu jų nuvilti, – sako E. Gelažius. –  Geriausias mano darbo įvertinimas – patenkintų klientų atsiliepimai.“

Ūkyje E. Gelažius triūsia su žmona Irena: vaikai jau suaugę ir reti svečiai, o samdomais darbininkais jis nepasitiki ir nekviečia. Kai pats su žmona viską padaro – žino, kad jokių priekaištų nebus.

 2naujiena_darzoves_vaisiai.jpg



Kvapniau ir skaniau

 Iš kur Biosaloje kvepia avietės? Žinoma, iš Genutės ir Mindaugas Sakalauskų ūkio, įsikūrusio Žalgirių kaime (Ukmergės rajonas). 

 „Ekologiškos avietės, užaugintos nenaudojant sintetinių trąšų ir kitų chemikalų, nors ir yra mažesnės, tačiau daug saldesnės ir kvapnesnės, – pasakoja G. Sakalauskienė. – Jose gausu geležies ir  įvairių vitaminų.“

Anot ūkininkės, ekologiškų aviečių sunoksta beveik du kartus mažiau nei įprastų, tačiau šiemet derlius turėtų būti geras. Jo pakaks ir pyragams, ir mažųjų ledams pagardinti.

Siekdami pasiūlyti kuo įvairesnių produktų, pernai ūkininkai įsirengė uogų perdirbimo cechą.  Jame Genutė spaudžia sultis, verda uogienes ir tyres, gamina sirupus ir kitus skanumynus. Visi jie pažymėti specialiu „Genutės uogainės“ ženklu.

2naujiena_raspberries-5548.jpg



Krautuvėlės Biosala Vilniuje:

Vokiečių g. 13
MISC Europa, Konstitucijos pr. 7A

+370 685 67381
www.biosala.lt
images.jpg


 

Griežtai draudžiama HORECAGURU.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti HORECAGURU.LT kaip šaltinį.
Vardas:
Vertinimas:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentaras:
 
Vartotojų sritis
Renginių ir parodų kalendorius
<< Spalis 2017 >>
PATKPnŠS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Paieška
  kontaktai   |   reklama   |   taisyklės   Interneto svetainių kūrimas: ITGroup.lt