SPA
LT | EN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Įvairūs
2012-06-06
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija pirmą kartą parengė savo nariams, verslui, valdžios institucijoms išsamią „2004-2011 metų Apgyvendinimo ir maisto teikimo paslaugų įmonių veiklos apžvalgą“, kuri dar kartą parodo, kokį  didelį turizmo verslo potencialą turi mūsų šalis, kuo šis verslas kvėpuoja ir koks svarbus palankus mūsų valdžios požiūris į jį.

2011-11-28
Buvo laikai, kai lietuvaitės į kulinarijos kursus skubėjo ne patobulinti savų kulinarinių gebėjimų, bet... kelti Lietuvos krašto kultūros. „Kaimuose vyravo virtinių kultūra, o kulinarijos kursuose mokė gaminti cepelinus, apie kuriuos mažai kas buvo girdėjęs“, – pasakoja dr. Apolonija Zimkuvienė, buvusi Žemės ūkio instituto darbuotoja.

2011-11-01
„Vis nepaliauju stebėtis...

2011-09-27
Turizmo rūmai sieks, kad valstybė šiai ūkio šakai skirtų prioritetinį dėmesį ir jau kitąmet Lietuvą aplankytų virš 2 mln. turistų, o mūsų šalis taptų regiono lydere turizmo srityje.

2010-06-21
Nėra to blogo, kas neišeitų į gera, įrodinėja Latvijos turizmo asociacija ir kviečia sunkmečiu lietuvių turistus nešvaistyti pinigų atostogoms tolimuose kraštuose, o ilsėtis keliaujant po Latviją.

2010-04-19
Kalbant apie restoranų virtuves dažnai išgirsi sakant „skonio reikalas“. Nepaisant to „skonio reikalo“, pasaulyje egzistuoja toks amatas kaip restoranų ir maisto kritikai.

2009-07-23
Karštas, aromatingas patiekalas su prieskoniais ir lengvu dūmo kvapu tiesiog sukurtas vasaros vakarui jaukioje restorano terasoje. Aistra patiekalams, pagamintiems ant laužo liepsnos, yra žmogaus kraujyje jau nuo senų laikų. Daugelyje pasaulio šalių kepimo grotelės yra iškeltos į kultūros rangą – ant jų pagamintas maistas yra ypatingo skonio, kvapo, unikalios nuotaikos.

2009-07-22
Kodėl pasaulis „užsikrėtė“ sveiko gyvenimo būdu? Matyt, todėl, kad žmonės tapo labiau išsilavinę ir nori žinoti ne tik tai, kas apskritai vyksta pasaulyje, bet ir tai, ką jie valgo kiekvieną mielą dieną – kur ir kaip buvo pagamintas produktas, kokią technologiją naudojant jis buvo pagamintas, kokios gaminio savybės ir pan.

2009-06-18
Mada – tai labai nepastovi tendencija. Kulinarinė mada keičiasi taip pat. Kiekvienais metais atsiranda naujų mados tendencijų, o senosios netenka savo aktualumo. Nors neretai būna, kad užmirštos tendencijos grįžta ir vėl užkariauja gurmanų širdis bei protus. Europoje kulinariniai požymiai atsiranda greičiau, tuo metu Rusijoje jie ateina kiek pavėluotai.

2009-06-16
Kulinarinio turizmo objektais tampa šalys ir regionai, kurių virtuvė yra populiari pasaulinėje kulinarijos arenoje. Tai Japonija, Tailandas, kitos Azijos šalys, nemirtinga Prancūzija, Italija, Ispanija...

2009-06-12
Visais laikais MAISTAS turėjo ne tik tradicinę, bet ir kitokią prasmę. Valgymo aktas įvairiose tautų kultūrose buvo laikytas sakraliu aktu. Tai nebuvo vien tik alkio patenkinimas. Valgymo aktas laikytas savotišku ritualu – norimos būsenos pasiekimas, kreipimasis į naują gyvybę, į naują gyvenimą, į atgimimą.

2009-06-10
Tik 80 kilometrų nuo Maskvos per vieną dieną galima aplankyti įvairias pasaulio šalis, susipažinti su tautų tradicijomis ir patirti etnokultūros įvairiapusiškumą. Namas-viešbutis, amatininkų dirbtuvės, muziejai, suvenyrų parduotuvės ir kitos įvairenybės reprezentuoja tautų tradicinio gyvenimo koloritą, - visa tai skirta tų lankytojų paslaugoms, kurie nori praturtinti ir pagilinti savo žinias bei įspūdžius.

 
Vartotojų sritis
Renginių ir parodų kalendorius
<< Rugsėjis 2017 >>
PATKPnŠS
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Paieška
  kontaktai   |   reklama   |   taisyklės   Interneto svetainių kūrimas: ITGroup.lt