SPA
LT | EN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VIEŠASIS MAITINIMAS
2009-07-22
Kodėl pasaulis „užsikrėtė“ sveiko gyvenimo būdu? Matyt, todėl, kad žmonės tapo labiau išsilavinę ir nori žinoti ne tik tai, kas apskritai vyksta pasaulyje, bet ir tai, ką jie valgo kiekvieną mielą dieną – kur ir kaip buvo pagamintas produktas, kokią technologiją naudojant jis buvo pagamintas, kokios gaminio savybės ir pan.

Taip pat pasaulis trokšta gyventi sveiką gyvenimo būdą, matyt, dar ir todėl, nes visokeriopos gastronominės išmonės (sunkiai sukurti patiekalai, molekulinės technologijos ir pan.) jau nieko nebestebina. Tai virto kiekvieno iš mūsų kasdienybe. Molekuliniai patiekalai, gėrimai – visa tai dar jus stebina?

Kaip bebūtų keista, tačiau šiandien vis didesne egzotika tampa patys paprasčiausi produktai, auginami ekologiškai švariuose ūkiuose. Būtent už šiuos produktus žmonės yra pasirengę mokėti didelius pinigus.

Gyventi sveiką gyvenimo būdą atsiranda vis daugiau ir daugiau norinčių, nes šiais industriniais laikais palaikyti ir tinkamai rūpintis sveikata yra vis sunkiau. O sirgti išprotėjusio gyvenimo ritmo sąlygomis tiesiog nėra kada.

Žmonija turėtų aiškiai apsispręsti, kas visgi yra geriau – „greitai ir pigiai“ ar „sveikai ir brangiai“. Tačiau mada lieka mada – kiekvieno teisė rinktis. Kiekvienas iš mūsų nori palepinti save SPA centre, išgerti taurę šampano, atsipalaiduoti, pasidaryti keletą naudingų procedūrų kūnui. Kadangi panaši terapija teikia daug džiaugsmo ir malonumo, tai prie sveiko gyvenimo būdo yra priprantama pakankamai greitai. Aišku, tai kainuoja ne vieną litą.

Specialistai įstaigų bei užeigų savininkams siūlo keletą variantų, kaip atpiginti paslaugas. Restoranų ir viešbučių savininkams tereikia sugalvoti tam tikrus pasiūlymus, kurie atitiktų tam tikros tautos mentalitetą, ir visa tai gražiai pateikti. O paskui jau galima mėgautis saldžiais išmonės vaisiais.

Jūs paklausite, o kaip gi pasaulinė ekonominė krizė, sunkmetis? Atsakome – pats laikas pasirūpinti savo sveikata!

Kas trukdo brangų SPA centre kūno ir veido šveitiklį pakeisti „naminiu“ iš druskos ir kokoso minkštimo ar kavos tirščių šveitikliu, viešbutyje įrengti kelis treniruoklius, o restorane gaminti iš paprastų, nebrangių, visiems žinomų ir naudingų produktų.

„Kuo paprasčiau, tuo geriau!“ – šaukia vienbalsiai ekspertai. Ką gi, tegyvuoja grįžimas prie elementarių produktų!

Kinų išmintis byloja – „kuo ilgiau valgai ir kramtai, tuo ilgiau gyveni“. Yra paskaičiuota, kad, pavyzdžiui, prancūzai valgo ilgiausiai visame pasaulyje – apie 2 valandas 15 minučių, japonai – apie 2 valandas, italai – apie 1 valandą 50 minučių, ispanai ir vokiečiai – apie 1 valandą 40 minučių, britai – apie 1 valandą 20 minučių, meksikiečiai – apie 1 valandą. Lietuviai neįtraukti į jokį tyrimą, nes dėl amžino skubėjimo per dieną pietauja vos keletą minučių. O net kas penktas lietuvis visai nepusryčiauja.

1059061_coconut_interior_view.jpg

Parengė horecaguru.lt, naudojantis horeca.ru šaltiniu

sxc.hu nuotr.

Griežtai draudžiama HORECAGURU.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti HORECAGURU.LT kaip šaltinį.
Vardas:
Vertinimas:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentaras:
 
Vartotojų sritis
Renginių ir parodų kalendorius
Paieška
  kontaktai   |   reklama   |   taisyklės   Interneto svetainių kūrimas: ITGroup.lt