SPA
LT | EN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VIEŠASIS MAITINIMAS
2009-06-02
Gegužės 11-13 dienomis trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose vyko UAB „Arkietės“ ir prancūzų fabriko „ARC International Group“ bendrai organizuojamų renginių serija. Specializuoti renginiai buvo skirti HoReCa įmonių vadovams bei darbuotojams, kurie domisi naujienomis indų rinkoje.

Renginių metu prancūzų fabriko „ARC International Group“ atstovai Rene Jensen (Šiaurės šalių regiono pardavimų vadovas) ir Bjorn Eriksson (Švedijos regiono vadovas bei virtuvės šefas) pristatė kompanijos produktus ir naujienas. Svečiai ne tik degustavo Mouton Cadet vynus bei Rocca dei Forti putojantį vyną, bet ir mėgavosi užkandėlių gaminimo procesu, patys prisidėjo prie maisto ruošimo ir serviravimo.

Viešbučių, restoranų bei kavinių atstovai turėjo progą patirti vyno degustavimo skirtumus, ragaujant vyną įprastinėse taurėse bei „Chef&Sommelier“ pristatomose taurėse iš „Open up“ serijos. Pastarosios taurės pagamintos iš naujos kartos „Kwarx“ stiklo, kuris daug skaidresnis už krištolą, plonesnis ir 3 kartus tvirtesnis už paprastą stiklą. Šiose taurėse 50% gėrimo lieka paviršiuje, o toks didelis vyno plotas, kuris prisigeria deguonies, dar labiau atskleidžia vyno kvapus ir skonį. Kita vertus unikali taurės forma, išsiskirianti aštria lūžio briauna, paženklina kokį kiekį vyno geriausia įsipilti. Išskirtinės, ir šampanui, ir putojančiam vynui skirtos taurės. Jų viduje lazeriu padarytas taškas užtikrina, kad šampano burbuliukai nepaliaujamai kiltų net iki 20-25 minučių.

„Open up“ taures išmėginę svečiai, taip pat susipažino su neįprastais serviravimo pavydžiais, kurie išsiskyrė ne savo sudėtingumu, bet originaliais sprendimais. „ARC International Group“ atstovai vieno kąsnio užkandėlėms paserviruoti išsirinko „Arcoroc“ bei „Chef&Sommelier” indus, kurie padėjo atskleisti naują serviravimo koncepciją - „Keisk ir derink“ („Mix and match“). Kaip teigia Rene Jensen, šios praktiškos idėjos esmė – nebijoti keisti įprastinę indų paskirtį, žaisti formomis, faktūromis, medžiagiškumu bei spalvomis, ieškant vis originalesnių sprendimų. Vieni tokių netikėčiausių sprendimų – trinta pievagrybių sriuba, supilta degtinės stikliukuose; salotos su vištiena, kurios patiektos iš atskirų dalių susidedančių indelių. Jie gali būti skirti kokteiliams, gėrimas, desertams, užkandžiams paserviruoti ar netgi gėlių puokštei bei žvakei įkomponuoti.

DSC04245_maza.jpg

DSC04275_maza.JPG

DSC04325.jpg

DSC04394_maza.JPG

DSC04412_maza.jpg

Informaciją pateikė indai.lt

indai.lt nuotr.

Griežtai draudžiama HORECAGURU.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti HORECAGURU.LT kaip šaltinį.
Vardas:
Vertinimas:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentaras:
 
Vartotojų sritis
Renginių ir parodų kalendorius
<< Spalis 2014 >>
PATKPnŠS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Paieška
  kontaktai   |   reklama   |   taisyklės   Interneto svetainių kūrimas: ITGroup.lt