SPA
LT | EN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VIEŠASIS MAITINIMAS
2009-07-14
Karčiosios trauktinės žymiai skiriasi nuo panašių alkoholinių gėrimų. Skirtingai nuo atsipalaidavimui ir linksmybės sukurtų alkoholinių gėrimų, trauktinė anksčiau buvo gaminama išskirtinai medicininiais tikslais. Be abejo, gydytojai ir vaistininkai šį gėrimą su įvairiomis žolelėmis naudojo pacientų gydymui, o spiritas buvo naudojamas tik kaip konservantas.

Nuo pat senų laikų trauktinės (arba dar vadinamieji bitter‘iai) buvo naudojamos virškinamojo trakto gydymui. Tai buvo, yra ir bus puiki priešuždegiminė bei karščiavimą mažinanti priemonė. Viena iš pačių pirmųjų karčiųjų trauktinių, kuri yra žinoma žmonijai, - kadagio uogų trauktinė. Ji pirmą kartą paminėta XII amžiuje. Trauktinė yra labai panaši į džiną.

Bitter‘iai yra populiarūs visose pasaulio šalyse. Produktai, kurie naudojami trauktinės gamybai, priklauso nuo šalies gamtinių, klimato ypatumų bei tos tautos maitinimosi subtilybių. Trauktinės gamybos procese naudojama beveik viskas – kadagys, citrina, jonažolės, gencijonai ir daugelis kitų produktų. Recepto komponentų kiekis taip pat gali būti labai įvairus – nuo vieno iki kelių dešimčių.

Karčiųjų trauktinių ruošimas

Tradiciškai karčiosios trauktinės gaminamos užmerkiant įvairias žoleles, šaknis, prieskonius ir kt. spirite. Šis procesas neretai vadinamas maceravimo procesu. Vėliau susidariusį ekstraktą reikia filtruoti ir pilstyti į butelius. Gautą produktą dažniausiai reikia distiliuoti. Kartais šį skystį brandina statinėse kaip vyną ar konjaką. Žinoma, kad karčiosios trauktinės yra gana stiprios – spirito tūris jose yra nuo 20 iki 50%, o absente, pavyzdžiui, spirito tūris gali siekti net ir 80 procentų.

Bitter‘ių rūšys

Kaip jau buvo minėta anksčiau, karčiųjų trauktinių būna pačių įvairiausių. Daugelis jų nėra žinomos plačiau to regiono, kuriame jos gaminamos. Kitos gi – gavo pasaulinį pripažinimą bei apaugo legendomis.

Trauktinės yra vienas labiausiai paplitusių stipriųjų alkoholinių gėrimų. Paprastai šie gėrimai yra skirstomi į karčiąsias, silpnąsias, pusiau saldžias bei saldžias trauktines. Visa tai priklauso nuo spirito tūrio gėrime.

Trauktinės pasižymi ryškiu aromatu. Skonis būna ganėtinai kartus. Neretai skystis degina gomurį. Kiekviena trauktinė turi ir savitą atspalvį. Visa tai priklauso nuo žaliavų, iš kurių buvo gaminamas gėrimas.

trauktine_raudona_melyna.jpg

Parengė horecaguru.lt, naudojantis horeca.ru šaltiniu

horeca.ru nuotr.

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Griežtai draudžiama HORECAGURU.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti HORECAGURU.LT kaip šaltinį.
Vardas:
Vertinimas:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentaras:
 
Vartotojų sritis
Renginių ir parodų kalendorius
<< Vasaris 2018 >>
PATKPnŠS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Paieška
  kontaktai   |   reklama   |   taisyklės   Interneto svetainių kūrimas: ITGroup.lt